Små saker som jag älskar

1. Rent vatten. Det är gott och törstsläckande, du kan bada i det och du kan göra rent kläder med det. Här i Sverige är det bara att vrida på kranen, fylla upp ett glas med iskallt och uppfriskande vatten och sedan häva i sig det. Alltså - mums!
 
2. Böcker. Känslan av att hålla en bok i handen, känna papprets struktur och doften av det. Att se nya böcker som innehåller en historia du hittills inte hört eller se dina gamla läsupplevelser stå där i bokhyllan och vänta på att bli lästa igen. Jag älskar böcker och skulle aldrig i hela mitt liv låta dem ersättas av någon tråkig läsplatta. Det skulle måhända fungera med facklitteratur men inte med skönlitteratur. 
 
3. Citron. Smaken, färgen, doften. Ahh.
 
4. En nybäddad säng. Fluffiga kuddar, gosigt täcke och doften av nytvättat (som helst hängt ute på tork). Det känns som om hela sängen öser kärlek på dig och ger dig en stor kram.
 
5. Perfekta spellistor på Spotify. Speinglistor där varje låt taggar dig till att orka lite till fastän du vill ge upp. Myslistor där texterna betyder mest. Danslistor där det spritter i hela kroppen och du till och med står och dansar med när du har diskmedelskum upp till armbågarna. Förfestmusik tillsammans med dina vänner (som förslagsvis helst har samma musiksmak som du).
 
 
 

Ibland är det upp och ibland är det ner

Gårdagens Ullaredstripp gav mig en hel del. Saker, skratt, flams, seriösa samtal, buffémat och ett slukhål på kontot. Värt varenda krona. Det allra bästa var kvalitetstid med min bästa vän.
 
Idag har jag hunnit med en rask promenad med L runt Tycklinge, vaccination av min bitska katt, lite handling, brödbak (snart klart) och ikväll ska jag hänga med en annan toppenvän. Äta mat, lyssna på livemusik på fuskhåll och säkerligen en hel del flams och trams. Snälla vädergudarna håll regnet borta, det räcker med det som kom nu på dagen. Båten har visserligen kapell men det är bra mycket mysigare att sitta ute..
 
Jag är inne i en berg-och-dalbaneperiod i livet just nu känner jag, om än mest på det personliga planet. Det tär faktiskt lite.

Men hallå skärp dig människa

Vill skaka om mig själv ibland, ge mig själv en rejäl örfil och skrika att "du ska inte ta åt dig så mycket hela tiden" men det går inte alltid. 
 
Har inte fått så mycket gjort mer än promenad, lite tvätt och (k)räkningsbetalande idag. Till stallet senare, Greger ska få nya skor och kanske ett litet pass på ridbanan. I morgon styr jag och F kosan mot Ullared! Wihii!